Mindfulnesskursus maj 2012

Share

Jeg har valgt at blive selvstændig 1/4-12. Fremover vil jeg blandt andet udbyde mindfulnesskurser, jeg vil også tilbyde øreakupunktur og salg af kosttilskud.

Fra maj afholder jeg mindfulnesskursus. Kurset bliver et 6 sessioners mindfulnesskursus, hvor jeg udleverer skriftligt materiale om mindfulness samt en mindfulness cd, som der kan trænes efter hjemme.

Kurset  bliver afholdt ved mindst 7 deltagere, og der er plads til max 12 deltagere på et hold. Vi skal hver gang udføre forskellige mindfulnessøvelser sammen, øvelser som både består af liggende kropsscanninger, lange og korte åndedrætsmeditationer, gående meditationer samt yoga og strækkeøvelser. Nogle personer kan bedst lide de lange meditationer, og andre kan bedst lide de korte meditationer. En enkelt meditation er på blot 3 minutter og kaldes pusterummet, denne meditation er en meditation, som kan udføres alle steder, og når den er lært, kan den være utrolig effektiv.

Det man opnår ved at lære mindfulness er at blive mere nærværende. Kunne det ikke være skønt at slippe tankerne om vasketøjet, madlavningen og regningerne, når man sidder sammen med børnene? Eller få ro i tankerne, når man skal sove? Hvordan mon det vil være, hvis man nu smager på sin aftensmad, som man har brugt lang tid på at forberede eller på det chokolade, som kommer på bordet, når børnene er puttet – hvad ville der mon ske, hvis man var nærværende og smagte på chokoladen, gad vide om man så ville spise de samme mængder som før?

Kunne det ikke også være interessant at lære noget af sin egen automatik at kende? Vi har alle automatiske reaktionsmønstre i bestemte sitautioner, som ikke er de mest hensigtmæssige, fx når vi er pressede. Mange gange bliver vi vores egen værste fjende ved at forlange umådelig meget af os selv, dette sker ofte uden, at vi overhovedet er bevidste om det. Når vi lærer mindfulness, bliver vi bedre til at registrere vore tanker, som det de rent faktisk er nemlig “bare” tanker og ikke virkeligheden. Når vi får lært det, kan vi lettere løsrive os fra tankerne, sådan at tankerne ikke giver negative følelser og negative kropslige fornemmelser og flere negative tanker, som kan bevirke, at vi går og er i dårligt humør i flere timer efter en hændelse. Det bliver lettere at registrere, at nu benytter jeg mig igen af en negativ automatik og så venligt og bevidst at give slip på den, så den aktuelle hændelse får den rette opmærksomhed.