Terapibriller

Share

Behandling af fastlåste (negative) følelser, ubehagelige oplevelser og traumer med terapibriller og lysbehandling på øret. Måske lyder det for dig lidt hokuspokusagtigt, at alvorlige hændelser kan behandles og løsnes via farvede briller og lysbehandling på øret. Det er slet ikke så alternativt og underligt, som det lige lyder.

Når vi har været udsat for ubehagelige og angstprovokerende situationer, lagres de i amygdala i hjernen. Amygdala er lagerrum for frygt, chok, stress og traumer, og amygdalas opgave er at holde øje og opdage farefulde situationer samt at huske dem for at undgå dem i fremtiden. Dette for at beskytte dig.

Har du været udsat for flere af sådanne situationer, kan hukommelsen fryse sig fast i kroppen, og du kan have svært ved at hele en skade. Fx har du oplevet nogle episoder i dit liv, hvor du blev svigtet, ikke følte dig god nok eller såret (i en for dig vigtig situation), dette mærker du ikke længere bevidst, men din krop husker det stadig. Herefter kommer du ud for endnu en ubehagelig situation eller et fysisk traume fx et biluheld, hvor du får hjernerystelse. Dette psykiske ubehag eller denne fysiske skade vil trods god behandling ikke hele og bliver til en fastlåst følelse eller kronisk smerte/skade.

Når ubehagelige oplevelser låser sig fast i kroppen, hjælper samtale om problemet eller den normale behandling ofte ikke. Her hjælper det bedre at arbejde og løsne traumet i kroppen, og det er terapibrillerne rigtig gode til.

Terapibrillerne genaktiverer den kropslige fornemmelse af følelserne på en måde, så kroppen ikke har modstand mod følelsen. Når du mærker den kropslige reaktion på følelsen og via min guidning fastholder den, kan jeg med lysbehandling på øret påvirke amygdala og det limbiske system, så den kropslige reaktion letter og løsnes, hvorefter den følelsesmæssige reaktion også løsnes. Herefter kan din krop hele, og du kan genvinde et sundt fysisk og psykisk helbred.