Pernilles erfaringer

Min baggrund for at starte på et Mindfullness kursus var primært nysgerrighed. Jeg havde se et indslag på tv om Mindfullness og meditation, jeg søgte flere oplysninger på nettet, hvor jeg fandt adskillige videnskabelige artikler om emnet. Jeg forsøgte i en periode selv at mediterer med hjælp fra guidede meditationer, men opdagede hurtigt at jeg havde brug for en eller anden form for introduktion til grundholdningerne i Mindfullness og nogle simple værktøjer til hvordan man mediterer.

Da jeg startede på Mindfullness kurset var jeg faktisk et sted i mit liv hvor jeg både fysisk og psykisk stod stærkt, ikke desto mindre havde jeg et brændende ønske om, at fordybe mig i noget der kunne styrke min sjæl og få nogle redskaber, der kunne være med til hjælpe mig igennem de personlige kriser der måtte ramme i fremtiden.

Mindfullness har åbnet en dør til en meget personlig og sjælelig rejse. Daglig meditation og yoga er ført ind i en ugeplan. De tanker der oftest dukker op under mine daglige meditationer, noterer jeg i min dagbog, derved kan jeg bedre slippe dem og være til stede i nuet, i stedet for at ruge over fortiden eller spekulerer over fremtiden. Det er mit ønske at være vedholden for jeg kan mærke at det gør mig godt!

Min koncentrationsevne er blevet forbedret, jeg lader mig ikke, i samme grad som før, smitte af andres dårlige humør og på samme tid føler jeg, at jeg ikke bidrager til den dårlige stemning. Desuden har jeg fået kontrol, over de grimme stress mareridt, der forstyrre søvnen når ubehageligheder presser sig på.

Jeg har ikke set lyset men det er heller ikke meningen med Mindfullness, meningen er at øve sig i bevidst nærvær gennem alle livets aspekter.

Pernille Andersen