Junes erfaring

Når man er i besiddelse af en hjerne som ofte fungerer som var den på speed J 🙂 – med ideer, problemløsning, tanker om det næste træk osv osv, bliver der i hverdagen ofte sat alt for mange ”skibe i søen” og ambitionsniveauet er alt for højt i forhold til det der egentligt er det bedste og mest realistiske. Man bliver nogle gange så træt så træt – men kan ikke finde ro når man så endelig skal sove og ikke finde nærvær til at nyde nuet. Alt dette vidste jeg ikke før jeg kom til et foredrag om Mindfulness. Da jeg hørte om principperne var jeg slet ikke i tvivl om at det MÅTTE jeg lære mere om. Heldigvis var der et kursus hos Birthe Visholm som lød seriøst og overskueligt og jeg fik meldt mig til.

Begyndelsen var svær – meget svær. Det er ikke nemt at lægge vaner fra sig og styre sine tanker i meditation. Heldigvis var vi en gruppe der kunne give hinanden feedback og hvor vi kunne dele vores frustrationer. Birthe var rigtig god til at lære os, at vi skulle være venlige mod os selv og lidt efter lidt opdagede jeg, at jeg måske ikke var verdensmester til at meditere, men hold da op hvor var jeg meget mere sansende og bevidst overfor de ting jeg stødte på i min hverdag. Mindfulness kræver virkelig at man får trænet og øvet sine meditationer men samtalerne med gode råd og ”guld-ord” under selve kurset gav mig rigtigt meget jeg kunne bruge.

Kort efter jeg var færdig med mit kursus – blev mit ” drømmejob” slået op og da jeg gerne ville skifte job skrev jeg straks en ansøgning. Det fantastiske var, at jeg blev kaldt til samtale, selvom der var rigtig mange ansøgere til jobbet. Den morgen jeg skulle til samtale kunne jeg godt mærke nervøsiteten så småt begyndte at indfinde sig – jeg ville jo SÅ gerne havde det job. Jeg kom i rigelig god tid, parkerede udenfor stedet og puha – hvor fik jeg sug i maven.

Heldigvis havde jeg jo nogle metoder med i bagagen, så jeg koncentrerede mig om at lave en hurtig body-scan, brugte mine vejrtrækningsøvelser og det gode råd om, at det man frygter er ens EGNE tanker. Efter det forlod jeg min bil og kunne gå til samtalen rimeligt roligt og bare være mig selv.

Afslutningsvis kan jeg fortælle at jeg fik jobbet 🙂 og er meget meget glad for det. Jeg har helt klart fået mig nogle redskaber til at være meget mere bevist om mine egne tanker og handlinger og vil forsøge at holde metoden ved lige, så jeg har en bedre mulighed for at være i nuet og kunne holde overblikket og roen over de ting jeg foretager mig.

 

June Kronval