Helles erfaring

Jeg har i flere år været syg med depression. Jeg fik i sommeren 2009 også diagnosen ADD. Det gjorde mig bestemt ikke mindre frustreret, over min situation. Jeg var overrasket over at få endnu en diagnose, så jeg søgte efter nogle værktøjer til, at takle min hverdag.

Jeg har fra starten af min sygemelding haft samtaler med en psykolog. Jeg deltog i Depressionsskole, hos psykiater og depressionsgruppe hos psykologen. Min medicin bliver varetaget af psykiateren. Så jeg har haft samtaler med hende flere gange. Alt det jeg har deltaget i, har hjulpet mig. Men jeg følte at jeg stadig manglede den rette teknik.

Jeg hørte ganske lidt om Mindfulness i depressionsgruppen. Jeg undersøgte lidt om det. Heldigvis kunne jeg tilbydes et forløb i Mindfulness, ved psykiateren. Ved forsamtalen fik jeg yderligere information om forløbet. Jeg fik også af vide, at der ville være hjemmetræning hver dag.

I starten var jeg lidt frustreret og syntes ikke jeg fik særlig stort udbytte af teknikken. Efterhånden oplevede jeg, at jeg mere eller mindre bevidst havde taget de nye begreber til mig. Og jeg følte jeg fik mere og mere ud af meditationerne. Men det er vigtigt, at træne ofte. De bedste resultater kommer når træningen bliver holdt ved lige. I de perioder hvor jeg får lavet Mindfulness hver dag, kan jeg tydeligt mærke forandring.

Jeg får mere fokus på det jeg foretager mig. Jeg er til stede i nuet. Jeg kan oftere nå, at stoppe op, inden jeg bliver overmandet af frustration. I min dagligdag, med vores 3 døtre, kan jeg i dag bedre magte, at være alene med dem. Jeg kan, når jeg psykisk er ovenpå, nå at trække vejret en ekstra gang, inden jeg går ind i en konflikt. Når jeg leger med dem, kan jeg i dag bedre fastholde mig i legen. Jeg kan ”overtale” mig selv til at overhøre de impulser, der før fik mig afledt. Jeg kan kun anbefale at Mindfulness prøves. Det er et lærerigt og udviklende forløb.

Helle